Szilke
2025. március 11.

Perzsa sáfrányos keksz (Shirini Kishmishi)

›
1/4 teáskanál sáfrány, amit mozsártörővel vagy kanál hátoldalával törjünk porrá és oldjuk fel 2 evőkanál forró vízzel, kb 15 dkg puha vaj fé...
2025. január 12.

Tom Yum Goong

›
50 dkg garnélarák 1 ek szezámolaj (vagy napraforgóolaj) l l húsleves alaplé 2 szál thai citromfű 1 közepes salotta hagyma finomra vágva 1 cs...
2025. január 2.

Csokis kuglóf sajttorta réteggel

›
A recept  innen.   25 dkg liszt 1 tojás 5 dkg étolaj 250 ml tej 4 dkg kakaópor 18 dkg cukor 1 csomag sütőpor   A sajttorta réteghez: 25 dkg...
2024. december 28.

Japánbirs - Japanese quince

›
Japánbirs likőr japánbirs (fél cm-es karikákra vágva) 40 dkg cukor fél l víz 2 üveg vodka egy citrom Egy 5 literes befőttes üveget megtöltün...
2024. december 26.

Karácsonyi krémek - Xmas spreads

›
Mandulás paradicsomkompót 50 dkg paradicsom 45 dkg cukor 1,5 dl víz 2 evőkanál blansírozott mandula (forrásban lévő vízzel leöntjük és legal...
2024. november 24.

Füge likőr - Fig shots

›
 30-40 dkg felezett füge 15-20 dkg cukor 4-6 fahéjrúd 8-10 szem csillagánizs egy citrom leve és héja 1 l vodka   Hagyjuk 45 napig érni, aztá...
2024. augusztus 8.

Szedres és áfonyás ricotta torta - Black and blueberry ricotta cake

›
Yossy Arefi  receptje 3/4 csésze kristálycukor 2 tojás 1 csésze ricotta 1/2 csésze étolaj 3/4 teáskanál só 1 1/4 csésze liszt 1 1/2 teáskaná...
‹
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

Saját fotó
Szilke
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.