A napfény íze...
kb 20 darab bodzavirág
8 dl víz
1 dl fehérbor
1 citrom
1 filter zöldtea
1 alma
35 dkg cukor
1 csomag dzsemfix 3:1 vagy pektin
A vizet a borral, a citrom vékonyan lehámozott héjával, fél citrom levével és a meghámozott, lereszelt almával feltesszük főni. Ha felforrt, akkor lehúzzuk a tűzről, 1-2 percre beleáztatjuk a zöldteafiltert (nem hosszú ideig, mert keserű lesz), amit aztán kidobunk. Ezt követően belenyomkodjuk a bodzavirágokat és fél órára állni hagyjuk. Fél óra elteltével a levet leszűrjük, kidobjuk a reszelt almát, citromhéjat és bodzavirágokat belőle. 35 dkg cukrot elkeverünk a dzsemfixszel, felengedjük a bodzaviráglével és felfőzzük, legalább 3 percig forraljuk. Vigyázzunk, mert könnyen kifut, kevergessük folyamatosan! Ha kész belenyomjuk a maradék fél citrom levét és üvegekbe adagoljuk, amelyet lezárás után 4-5 percre a tetejére fordítunk (csírátlanítás!!), azután vissza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése