2014. október 7.

Itt az ideje jókat aludni - Time to sleep

Nagyon vágytam olyan szilikon formára, amelyikkel könnyen és gyorsan lehet csecsemőt formázni. Ahogy megláttam itthon is az egyik webshopban, azonnal lecsaptam rá.

A muffinhoz a kedvenc tésztámat készítettem el:
100 g cukor
1 tojás
75 ml étolaj
175 g tönkölyliszt
1 evőkanál kakaó
250 ml tej vagy rizstej (tejallergiásoknak)
1/2 tk szódabikarbóna
egy csipet őrölt csillagánizs (szerintem mehet bele fahéj is)
a tetejére 6 db feldarabolt szilva

A muffin tésztáját mindig ugyanúgy készítem el: egyik tálba mennek a száraz hozzávalók, másikba a tojás és a folyadékok, majd egy kanállal összekeverem őket (nem szabad túlkeverni) és mehet a formába, tetejére a szilva és 180 fokon 25 percig sütöm, aztán díszítem.

I wished that I had a silicone mould for making fondant babies easy and quick. When I've seen it on a Hungarian webshop, I wasted no time.

This is one of my favourite recipe for muffins:
100 g sugar
1 egg
75 ml vegetable oil
175 g flour
1 tablespoon cocoa
250 ml milk (or rice milk if you want dairy-free version)
1/2 teaspoon bicarbonate of soda
a pinch of ground aniseed (feel free to substitute with ground cinnamon)
6 chopped plums for the topping

I always make muffins the same way: measure dry ingredients in one bowl, egg and liquids in another bowl, fold the wet ingredients into the dry, stir to combine (never overmix) and spoon into muffin tin covered with muffin papers, then sprinkle the plum on the top, bake for 25 minutes and decorate when cold.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése