Almost tiramisú, because I substitute mascarpone with the mixture of vanilla pudding and sour cream.
1 tasak vaníliás pudingpor
5 ek cukor
1 nagy pohár tejföl
1 kk. őrölt fahéj
2 dl hideg erős kávé
1 dl rum
2 csomag babapiskóta
10 dkg dió
szőlő
kakaópor
Megfőzzük a vanília pudingot, ha kihűlt, kikeverjük a tejföllel és fahéjjal. A diót darabosra törjük és száraz serpenyőben mérsékelt lángon megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen megég. A babapiskótát a fekete kávé és rum keverékében gyors mozdulatokkal megmártjuk és egy jénai tálba tesszük. Megszórjuk a félbevágott, kimagozott szőlővel, a dióval és rákenjük a krémet, megszórjuk kakaóporral.
2 cups milk
3 tbsp cornstarch
5 tbsp sugar
1 tsp vanilla extract
2 cups sour cream
1 tsp ground cinnamon
200 ml cold strong coffee
100 ml rum
sponge fingers
100 g walnut
grapes cut and seeded
cocoa powder
Pour milk in the mixture of sugar and cornstarch and stir to dissolve. Cook over medium heat and stir until mixture thickens and add vanilla. Chill and mix it thoroughly with sour cream and cinnamon. Chop walnuts and toast in dry pan for few minutes. Be careful, don't burn! Briefly dip sponge fingers in the mixture of coffee and rum, put them in a glass serving bowl, sprinkle with grapes and walnuts and spoon over the cream. At last sprinkle with cocoa powder.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése