2015. július 13.

Rusztikus almás muffin - Rustic apple muffin

A reggeli mindig egy küzdelem a kölykökkel. Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik szeretnek reggel valami édeset, de tartalmasat enni.

Hozzávalók:
1 hámozott és nagyobb kockákra vágott alma
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
2 tk sütőpor
2 tk őrölt fahéj
12,5 dkg világos barnacukor
1 ek méz
1 ek görög joghurt
1,25 dl étolaj
1,25 dl tej
2 tojás
5 dkg mazsola

Verjük fel a tojásokat villával és keverjük hozzá a folyékony hozzávalókat, egy másik edénybe pedig mérjük ki a száraz hozzávalókat. A száraz hozzávalókhoz öntsük hozzá a folyadékokat és egy evőkanállal forgassuk össze, de ne keverjük túl, adjuk hozzá az almát és a mazsolát is. Osszuk szét a tésztát 12 részes muffintepsiben, amelynek a mélyedéseit sütőpapírral vagy kapszlival béleljük ki. Süssük kb. 25 percig, amíg aranybarna nem lesz. 

Eating anything for breakfast is always a fight with my kids. For those who love some sweets in the morning.

Ingredients:
1 peeled and roughly chopped apple
250 g whole grain spelt flour
2 teaspoons baking powder
2 teaspoons ground cinnamon
125 g light brown sugar
1 tablespoon honey
1 tablespoon greek yogurt
125 ml vegetable oil
125 ml milk
2 eggs
50 g raisins

Whisk together eggs and liquids in one bowl, measure and mix dry ingredients in another one. Fold wet ingredients into the dry, add apple and raisins. Stir to combine, don't overmix. Divide the mixture in 12-hole muffin tin (cases covered with parchment paper) and bake in the oven for about 25 minutes until golden brown.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése