A legjobb őszibarack süti, amit valaha ettem, a barátnőm receptje. Hagyományos magyar esküvői finomság, szerintem a karácsonyhoz is nagyon passzol.
20 dkg zsírt
2 tojássárgáját
30 dkg cukrot - habosra keverjük, majd hozzáadunk
2 dl tejet
3 dkg lisztet és 2 óráig pihenni hagyjuk.
Ezt követően hozzáadunk
80 dkg lisztet,
a tésztából kis gombócokat formálunk és világosra sütjük. Sütés után, amíg meleg, a közepét kiszedjük.
Töltelék:
10 dkg vaj
1/2 dl rum
25 dkg cukor
8 dkg darált dió
kevés kakaó
kivájt tészta
és kevés baracklekvár, ha nem elég puha.
A tészta közepébe töltjük, kettőt összeragasztunk. Ételszínezékkel színezzük, majd tojásfehérjébe mártjuk és cukorba forgatjuk.
Best peach shortcake ever, my friend's recipe. Traditional Hungarian sweet treat for weddings, but they fit Xmas as well.
200 g fat
2 egg yolks
300 g sugar - mix together until fluffy, then add
200 ml milk
30 g flour and rest the dough in a cool place for 2 hours.
Then add
800 g flour, knead the dough and form little dumplings. Bake until light golden and remove the center of each dumpling while they are still warm.
Filling:
100 g butter
50 ml rum
250 g sugar
80 g ground walnut
a bit of cocoa
the dough removed from the dumplings
and some apricot jam, if the filling isn't soft enough.
Fill in the dough and form a peach by touching two filled dumplings. Colour with some food colour, dip the peach into eggwhite then cover with sugar.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése