2016. április 9.

Barackos túrófelfújt - Quark soufflé with peach

A Nők Lapja Konyha e havi számában olvastam. Túrógombóc helyett, ha nem érsz rá. A cukornak persze csak a felét tettem bele, de így is elég édes volt.

3 tojás
egy csipet só
50 dkg túró (talán ricottával is elkészíthető)
10 dkg búzadara
15 dkg cukor (szerintem kb. 7  dkg is elég)
1 citrom héja és leve
7 dkg vaj
25 dkg őszibarackbefőtt

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy 21 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.
A tojásokat válasszuk szét és a fehérjét a csipet sóval verjük fel, a sárgáját pedig a cukorral keverjük habosra fehéredésig. Adjuk hozzá a túrót, a búzadarát és a citromot is, majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjét.
A tészta felét öntsük a formába, rakjuk ki szeletekre vágott őszibarackbefőttel, erre jön a maradék tészta és végül a tetejére is befőtt. Morzsoljuk a vajat a tetejére és mehet a sütőbe.
50 percig süssük, míg aranybarna lesz.

I read this recipe in this month issue of Nők Lapja Konyha. Substitute quark dumplings with this soufflé, if you don't have enough kitchen-time. Of course I put half the sugar in the dough, which was quite enough to be sweet.

3 eggs, separated
pinch of salt
500 g quark (ricotta may work as well)
100 g semolina
150 g sugar (about 70 g in my version)
zest and juice of 1 lemon
70 g butter
250 g peach in sugar syrup

Preheat the oven for 180 degrees. Lay out a 21 cm cake tin with parchment paper.
Whisk the egg whites with a pinch of salt and in another bowl whisk the egg-yolks with the sugar until become whitish and fluffy. Add quark, semolina and lemon as well then stir the egg-whites very carefully.
Pour half the dough into the cake tin and cover with sliced peach, then the rest of the dough and sliced peach on the top as well. Some crumbled butter on the top and ready to bake.
Bake for 50 minutes, until golden brown.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése