2016. április 23.

Még mindig zöld - Still green

A maradékok felhasználására. Maradt otthon egy kis spárga, némi brokkoli a hűtőben, úgyhogy ezt a receptet készítettem el többé-kevésbé. Inkább kevésbé. A szőlő nem igazán szezonális áprilisban, a vegyszerezett, tartósított gyümölcsért meg nem igazán rajongok és úgy véltem, hogy az olajos mag sem hiányzik.

2 meghámozott alma, magháza kivágva, nagyobb darabokra vágva
4 db 7 perces főtt tojás
néhány rózsa brokkoli (pontosan a forrástól számított 4 percig főzve)
fél marék spárga (citromos-sós vízben 1-2 perc alatt roppanósra főzve)

Ezt pedig öntsük le a következő mártással:
1/2 pohár joghurt
1 ek majonéz
1 tk curry
só és bors

How to make leftovers right. I had some asparagus, boroccoli left in the fridge and decided to make more or less this recipe from Green Kitchen Stories. I mean less, grapes are out of season is April and I don't feel like eating fruits filled with preservatives and chemicals and thought that nuts don't suit as well.

2 apples, peeled, cored and chopped
4 boiled eggs (boil for 7 minutes)
few flowers of broccoli (boiled exactly for 4 minutes)
half bunch of asparagus (boiled in water seasoned with lemon juice and salt for 1-2 minutes), roughly chopped

For the dressing:
1/2 cup joghurt
1 tbls mayonnaise
1 tsp curry
salt and pepper


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése