2016. szeptember 25.

Csiga rétes - Snail strudel

Az első őszi recept. Kész réteslapból irtó gyorsan elkészül. Eredeti székely szakácskönyvből való recept.

4 réteslap
házi szilvalekvár
olaj

A lapokat kenjük meg zsiradékkal és az egyes rétegeket helyezzük egymásra. A hosszabbik él mentén kenjük meg kisujjnyi vékonyan szilvalekvárral, sodorjuk fel a tésztát és vágjuk le a tésztaszalagot. Formáljunk belőle csigát és serpenyőben forró olajban süssük pirosra.  Vigyázat, könnyen megég! Megszórhatjuk porcukorral, de anélkül is finom.

Autumn recipe No 1. From strudel dough (filo pastry might work as well) it can be made in no time. I found this recipe in a Székely cookbook, so it's from Transsylvania.

4 sheets of strudel dough
home-made plum jam
oil

Paint the sheets slightly with oil and make multiple layers as you put one on another. Spread the longer edge with plum jam about 1 cm wide and roll the dough until it forms a ribbon and cut the dough along. Form a snail and fry in hot oil heated in a pan. Be careful as it burns easily. Pour with dusting sugar if you wish.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése