Biztos vagyok benne, hogy többen megfogadták, hogy 2017 az egészségesebb táplálkozás éve lesz. Íme egy kis segítség ehhez: hummusz gazdagon tálalva. Boldog Új Évet!
40 dkg konverv csicseriborsó (leöblítve)
4 ek tahini (szezámkrém)
3 gerezd fokhagyma
egy csipet római kömény
5 ek extra szűz olívaolaj
másfél citrom reszelt héja és leve
1-es feltét: zöldfűszeres olívaolaj
4 ek extra szűz olívaolaj
kis csokor petrezselyem
kis csokor menta
1 zöldcitrom leve
2-es feltét: ezzel szolgáljuk fel
1 gránátalma magja
20 dkg morzsolt feta
dió, fenyőmag (elhagyható, én például most elfelejtettem beletenni)
Késes robotgépben turmixoljuk össze a csicseriborsót a többi hozzávalóval, amíg sima krémet kapunk. Ha szükséges, egy kevés vízzel lazítsuk a krémet. Legalább 24 órára tegyük a hűtőbe. A zöldfűszeres olívaolajjal (itt is csak leturmixoljuk az összetevőket) meglocsolva, morzsolt fetával és gránátlamával tálaljuk. Adjunk hozzá pitát, tortillát, vagy zöldségeket ha mártogatósként tálaljuk.
I'm sure some of you have resolved to eat healthier food in 2017. Here it is a little help for you: hummus with rich garnishing. Happy New Year!
400 g canned chickpeas (drained)
4 tablespoons tahini
3 gloves garlic
a pinch of cumin
5 tablespoons extra virgin olive oil
the zest and the juice of 1 and a half lemon
Garnish 1 - olive oil with herbs
4 tablespoons extra virgin olive oil
a small handful of flat leaf parsley
a small handful of mint leaves
the juice of 1 lime
Garnish 2 - for serving
the seeds of 1 pomegranate
200 g feta cheese
walnut, pine nut (optional, I forgot about it this time)
Blitz the chickpeas with other ingredients in a blender until smooth and creamy, add some water if necessary. Put in the fridge for at least 24 hours. Serve with olive oil (blitz them as well) and other ingredients such as pomegranate seeds, nuts. Add some pita, tortilla or some veggies for dipping.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése