2017. április 1.

Almás lepény - Apple pie


25 dkg vaj
2 tojás
2 dl tejföl
egy teáskanál sütőpor
10-15 dkg cukor
liszt
darált dió

Töltelék: kb. másfél kg almát lereszelünk és 20 dkg cukorral, őrölt fahéjjal megpároljuk és 2-3 evőkanál zsemlemorzsával sűrítjük. 

A vajat a tejföllel 1 egész tojással és 1 tojás sárgájával, valamint a cukorral jól összedolgozom, sütőport teszek bele és annyi lisztet, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. A tészta felét lisztezett deszkán kinyújtom és kivajazott sütőlapra teszem, erre kerül a töltelék és végül a tészta kinyújtott másik fele. A megmaradt tojásfehérjét felverem és a tészta tetejére kenem, majd megszórom darált dióval. Előmelegített sütőben sütjük.

250 g butter
2 eggs
200 ml sour cream
1 teaspoon baking powder
100-150 g caster sugar
plain flour
grated walnut to sprinkle the top

Filling: Cook about 1 kilo and a half grated apples together with 200 g caster sugar, ground cinnamon and add 2-3 tablespoons breadcrumbs to thicken.

Mix thorouhgly the soft butter with sour cream, sugar and an egg and an egg-yolk, add baking powder and the amount of flour to make a soft, easy-to-roll dough. Roll half of the dough on lightly floured surface and place on a buttered tin, then cover with the filling and the other rolled half of the dough. Brush the dough with egg-white lightly beaten and sprinkle with grated walnut. Bake in the oven preheated before.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése