Nyári, egyszerű, sütés nélküli sajttorti. A feketeerdei tortához hasonlít, csak éppen finomabb.
5
dkg olvasztott vaj
18
dkg zabkeksz
1+1 marék kimagozott feketecseresznye
5 dkg olvasztott csoki vagy Nutella
50
dkg sajtkrém
50 dkg mascarpone
1
citrom reszelt héja
5
dkg porcukor
A kekszet és egy marék kimagozott cseresznyét késes robotgépben őröljük
össze, és keverjük hozzá az
olvasztott vajat. 18 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk bele
egyenletesen a vajas kekszmorzsát és alaposan nyomkodjuk le, egy
kanál hátuljával vagy egy pohár talpával tömörítsük a
tésztát, amennyire csak lehet, majd tegyük a hűtőbe.A tortaalapot kenjük meg olvasztott csokival (Nutellával) és fedjük be egyenletesen magozott cseresznyével.
A sajtkrémet keverjük
robotgéppel habosra egy citrom reszelt héjával, egy külön
edényben pedig a mascarponet habosítsuk a porcukorral. A két
krémet ezután egymásba forgatjuk, de ehhez már ne használjunk
robotgépet, mert összetörjük a krémet, hanem kanállal széles
mozdulatokkal dolgozzunk. A krémet simítsuk a tortaalapra és
tegyük be a hűtőbe legalább négy órára, amíg megdermed.
Ezután ügyes mozdulattal távolítsuk el a tortaformát és müzlivel, étcsokival és cseresznyével kidíszítve tálaljuk
a tortát.
It's a summer, simple, no-bake cheesecake. Something like Black forest cake, but even better.
50g
melted butter
180g
digestive biscuits
1+1 handful of pitted black cherry
50 g melted chocolate or Nutella
500g
cream cheese
500g
mascarpone
zest
of 1 lemon
50g
icing sugar
Blitz
the digestive biscuits with a handful of pitted cherries in a food processor, then add melted butter and mix well. Crush tight the
mixture into a bottom of a 18cm round cake tin with the back of a
spoon or the bottom of a glass. Place in the fridge to firm up. Spread melted chocolate (Nutella) on the base and cover thoroughly with pitted cherries.
Put the cream
cheese into a large bowl and finely grate lemon zest over, mix
together well. Whisk the mascarpone with 50g icing sugar in another
bowl. Then tip the cream into the cream cheese mixture and mix
evertything gently with as few stirs as possible. Tip it onto the
biscuit base and smooth the top, place in the fridge for 4 hours
until just set. Remove the tin safely and sprinkle the top of the
cake with some muesli, dark chocolate and cherries, then serve the cake.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése