2017. június 5.

Feketecseresznye sajttorta - Black cherry cheesecake

Nyári, egyszerű, sütés nélküli sajttorti. A feketeerdei tortához hasonlít, csak éppen finomabb.
 
5 dkg olvasztott vaj
18 dkg zabkeksz
1+1 marék kimagozott feketecseresznye

5 dkg olvasztott csoki vagy Nutella

50 dkg sajtkrém
50 dkg mascarpone
1 citrom reszelt héja
5 dkg porcukor

A kekszet és egy marék kimagozott cseresznyét késes robotgépben őröljük össze, és keverjük hozzá az olvasztott vajat. 18 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk bele egyenletesen a vajas kekszmorzsát és alaposan nyomkodjuk le, egy kanál hátuljával vagy egy pohár talpával tömörítsük a tésztát, amennyire csak lehet, majd tegyük a hűtőbe.A tortaalapot kenjük meg olvasztott csokival (Nutellával) és fedjük be egyenletesen magozott cseresznyével.


A sajtkrémet keverjük robotgéppel habosra egy citrom reszelt héjával, egy külön edényben pedig a mascarponet habosítsuk a porcukorral. A két krémet ezután egymásba forgatjuk, de ehhez már ne használjunk robotgépet, mert összetörjük a krémet, hanem kanállal széles mozdulatokkal dolgozzunk. A krémet simítsuk a tortaalapra és tegyük be a hűtőbe legalább négy órára, amíg megdermed. Ezután ügyes mozdulattal távolítsuk el a tortaformát és müzlivel, étcsokival és cseresznyével kidíszítve tálaljuk a tortát.

It's a summer, simple, no-bake cheesecake. Something like Black forest cake, but even better.
 
50g melted butter
180g digestive biscuits
1+1 handful of pitted black cherry

50 g melted chocolate or Nutella

500g cream cheese
500g mascarpone
zest of 1 lemon
50g icing sugar

Blitz the digestive biscuits with a handful of pitted cherries in a food processor, then add melted butter and mix well. Crush tight the mixture into a bottom of a 18cm round cake tin with the back of a spoon or the bottom of a glass. Place in the fridge to firm up. Spread melted chocolate (Nutella) on the base and cover thoroughly with pitted cherries.

Put the cream cheese into a large bowl and finely grate lemon zest over, mix together well. Whisk the mascarpone with 50g icing sugar in another bowl. Then tip the cream into the cream cheese mixture and mix evertything gently with as few stirs as possible. Tip it onto the biscuit base and smooth the top, place in the fridge for 4 hours until just set. Remove the tin safely and sprinkle the top of the cake with some muesli, dark chocolate and cherries, then serve the cake.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése