2017. június 1.

Patatas bravas

Rengeteg recept és fotó várja, hogy közzétegyem, de először is itt egy kötelező Lorraine Pascaltól.

1/2 kg apró újkrumpli
olívaolaj
konzerv darabolt paradicsom (400g)
4 ek balzsamecet
1-2 ek füstölt pirospaprika
1-2 ek cukor
150 ml aioli (gyakorlatilag fokhagymával ízesített majonéz)
15 dkg nagyobb darabokra vágott chorizo (házi szalámi, kolbász is megteszi)
kis csokor petrezselyemzöld
só, frissen őrölt bors

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Az újkrumplit alaposan mossuk meg, a nagyobb darabokat vágjuk félbe, sózzuk, borsozzuk, öntsük nyakon egy jó adag olajjal és forró sütőben 20 percig süssük.
Közepes lángon egy serpenyőben főzzük össze a paradicsomot, a balzsamecetet, a paprikát, ízlés szerint cukrot, egy löttyintés olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk. Időnként keverjük meg és hagyjuk lassan főni kb. 15 percig. Az utolsó 5 percben adjuk hozzá a szalámidarabokat.
A krumpli akkor készült el, ha a kés hegye könnyedén beleszalad. Vegyük ki a sütőből és szedjük egy nagy tányérra, amelyen tálaljuk. A paradicsomszószt sózzuk, borsozzuk, ha kell és öntsük a krumpli tetejére. Szórjuk meg nagy darabokra tépkedett petrezselyemlevéllel és az aiolival tálaljuk.

Lots of recipes and photos are waiting in my computer, but first I post a must have recipe from Lorraine Pascal. You'll find the original recipe here.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése