2017. július 25.

Cukkinis-fetás tócsi - Courgette and feta fritters

Gluténmentes, frissítő nyári tócsik.

60-65 dkg cukkini
fél fej lilahagyma
kis csokor friss kapor (felaprítva)
kis csokor friss petrezselyem (felaprítva)
kis csokor friss menta (felaprítva) 
5 dkg feta
4 ek kukoricaliszt
2 tojás
só, frissen őrölt bors
olaj a sütéshez
tejföllel és chilipehellyel tálaljuk

Nagylyukú reszelőn reszeljük le a meghámozott cukkinit. Terítsük szét egy konyharuhán, enyhén sózzuk és hagyjuk húsz percig állni, hogy a felesleges nedvességet eltüntessük. Enyhén verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a friss fűszereket, a finomra vágott lilahagymát, alaposan keverjük ki a kukoricaliszttel, majd adjuk hozzá a kicsavart reszelt cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, és végül morzsoljuk bele a fetát. Hevítsünk pár kanál olajat egy serpenyőben és kanállal adagoljuk a tésztát a forró olajba, a kanál hátuljával pedig lapítsuk el a kis halmokat. Kb. 2 percig süssük mindként oldalán, míg aranybarna nem lesz. Szobahőmérsékleten tejföllel megkenve és chilipehellyel megszórva tálaljuk
 
Gluten-free, fresh summer fritters.
 
600-650 g courgettes
half red onion (chopped)
1 small bunch fresh dill (chopped)
1 small bunch fresh parsley (chopped)
1 small bunch fresh mint (chopped)
50 grams feta cheese
4 teaspoons cornflour
2 eggs
salt, freshly ground blackpepper
oil for frying
sour cream and chili flakes to serve
 
Coarsely grate the courgettes with the grating blade and spread the little shards out on a tea towel. Sprinkle ligthly with salt and leave for about 20 minutes to get rid of any excess wetness. Beat the eggs litghtly and stir in the fresh herbs and the finely chopped red onion, add corn flour and mix thoroughly before stirring in the drained, grated courgettes.Season with salt and pepper, and crumble the feta at the end. Heat a few tablespoons of oil in a large frying pan and drop heaped spoons of the mixture into the hot oil, flattening the little cakes down with the back of the spoon as you go. Cook these little cakes for about 2 minutes each side until golden. Leave to cool and serve with sour cream and a hint of chili flakes.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése