A receptet innen vettem.
65 dkg cukkini (hámozva)
3-4 gerezd fokhagyma
6-8 dl zöldségalaplé
1 csokor petrezselyemzöld
kakukkfű
1 tejszínes tömlős sajt (125 g)
só
frissen őrölt bors
2 evőkanál olívaolaj
A cukkinit kockára vágtam és felhevített olajon néhány perc alatt átsütöttem a darabokat. Sóztam,
borsoztam, átforgattam a vékonyra szeletelt fokhagymával, és felöntöttem
a zöldségalaplével és puhára főztem. Belenyomtam a sajtkrémet, és botmixerrel
pépesítettem az egészet. Még egyszer felforraltam, ízesítettem sóval és borssal, és beletettem az aprított
petrezselymet, valamint a kakukkfű leveleit. Az Ajo blanco adta az ötletet, hogy hidegen és szőlővel tálaljam. :)
The recipe is adapted from here.
650 g courgette (peeled)
3-4 cloves of garlic
60-80 ml vegetable stock
a bunch of flat-leaf parsley
thyme
125 g soft cream cheese spread
salt
freshly ground pepper
2 tablespoons olive oil
Cut the courgette into smaller pieces. Warm the oil in a pan and fry the courgettes for a few minutes. Season with salt and pepper, and add the garlic which is cut into very thin slices. Pour the vegetable stock and let it come to boil, simmer until the courgettes is softened. Add the cream cheese spread and blend the soup until become even and creamy. Let it come to boil once more. Sprinkle with thyme andd parsley at the end. Ajo blanco suggested the idea of serving the soup cold and garnish with grapes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése