2017. augusztus 6.

Sültparadicsom-leves - Roasted tomato soup

1 kg félbevágott koktélparadicsom
4 gerezd fokhagyma
4 ág kakukkfű
4 ek olívaolaj
8 dl zöldség alaplé
só és frissen őrölt fekete bors
10 dkg tejföl

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Kenjünk ki egy tűzálló tálat olívaolajjal, rendezzük el benne a paradicsomot, a fokhagyma gerezdeket héjastól és dobjuk a tetejére a kakukkfű ágacskákat, majd süssük 20 percig. Tegyük lábasba a sült paradicsomot a meghámozott fokhagymát, öntsük hozzá az alaplét, majd forraljuk fel és kis lángon főzzük 5-10 percig. Botmixerrel pürésítsük simára, ízésítsük sóval és borssal. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk tejföllel és egy kis olívaolajjal meglocsolva.

1000 g fresh cherry tomatoes cut in half lengthwise
4 unpeeled garlic cloves
4 branches of thyme
4 tablespoons olive oil
800 ml vegetable stock
salt and freshly ground blackpepper
100 g sour cream

Preheat the oven 220 degrees. Grease an ovenproof dish with olive oil and fill with tomatoes, unpeeled garlic cloves, drop thyme on the top and roast for 20 minutes. Peel the garlic cloves and put them with all the tomatoes into a medium-sized pot, add the vegatable stock and bring to a boil and simmer uncovered for 5-10 minutes. Blend soup using a stick blender until smooth and creamy. Season with salt and pepper. Serve hot or cold with sour cream and pour some olive oil on top.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése