2019. április 7.

Rakott hús - Layered meat

 Csak egyszerűen!

5-6 szem főtt krumpli (vastagabb szeletekre vágva)
20 dkg császárszalonna felkockázva
2 kockára vágott hagyma
30 dkd tejföl
4-5 szelet hús (csirkemell, karaj vagy sertéstarja)
4-5 teáskanál mustár
20 dkg reszelt sajt
só, őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika
kevés vaj a sütőedény kikenéséhez
kevés étolaj

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon serpenyőben mindkét oldalon süssük aranybarnára. A húst szedjük ki és a hagymát pirítsuk le a pancettával a visszamaradt zsiradékon (ne szárítsuk ki).
Kivajazott sütőedényt borítsuk be egy réteg főtt krumplival és sózzuk borsozzuk, kevés paprikával hintsük meg. Erre jön a hagymás császárszalonna fele, majd tejföllel egyenletesen fedjük be. A tetejére kerülnek a hússzeletek, egyenként kenjünk meg teáskanálnyi mustárral. Fedjük be a reszelt sajttal és a szalonnás-hagymás keverék másik felével. Süssük sütőben aranybarnára és ropogósra.

Take it easy!

5-6 pieces of boiled potatoes (thick slices)
200 g chopped pancetta
2 diced onions
300 g sour cream
4-5 slices of meat (chicken breast, spare ribs, pork loin)
4-5 teaspoons mustard
200 g grated cheese
salt, ground black pepper and ground paprika
butter to grease the baking dish
vegetable oil

Season the meat slices with salt and ground black pepper. Heat the oil in a frying pan and bake the meat slices on both sides until golden brown. Put aside the meat and fry the diced onions together with pancetta (do not overbake) in the pan.
In a greased baking dish layer boiled potatoe slices, season with salt, ground black pepper and some ground paprika. Cover with sour cream evenly and put the meat on top. spread each meat slices with a teaspoon of mustard. Cover with grated cheese and other half of the baked onion-pancetta mixture.
Bake in the oven until the top is golden and crispy.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése