2019. október 24.

Fügés túrós süti - Fig quark cake

A gyerekeim szerint olyan, mintha vattacukor lenne a tetején.

3 tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg túró/ricotta
24 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
vaj a forma kikenéséhez
25 dkg friss füge negyedekre vágva
10 dkg Amaretti keksz

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, majd egyesével keverjük bele a tojássárgáját és a túrót/ricottát. Forgassuk bele a sütőporral elkevert lisztet és sózzuk ízlés szerint. Egy 21 cm-es kerek sütőformát/tortaformát vajazzunk ki. Öntsük bele a tésztát, a tetejére kerül a negyedekre vágott füge és végül szórjuk meg a durvára tört Amaretti keksszel. Kb. 50 percig süssük, míg aranybarna lesz.

My children said that this cake was like there's cotton candy on top.

3 eggs
250 g sugar
250 g quark/ricotta
240 g plain flour
1/2 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt
 some butter to grease the baking tin
250 g fresh figs cut into 4
100 g Amaretti biscuits

Preheat the oven 175 degrees. Beat the eggwhites with sugar. Add egg yolks - one by one - then flour quark/ricotta. Fold in the flour and baking powder, season with salt. Grease a 21 cm round baking tin. Pour in the dough and place the figs on top. Sprinkle with crushed Amaretti buiscuits. Bake for 50 minutes until golden brown.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése