12 dkg zabpehely
18 dkg liszt
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál sütőpor
16 dkg cukor
17 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
25 dkg túró
2 evőkanál cukor
1 tojás
meggy
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a tészta hozzávalóit egy kanállal egy tálban, hogy vizes homokszerű állagot kapjunk. Egy 20X25 cm-es szögletes sütőformát béleljünk ki sütőpapírral és morzásljuk bele a tészta felét. A túrót törjük össze villával és keverjük ki a cukorral és a tojással (nem kell felverni), majd simítsuk a tölteléket a tésztára. Szórjuk meg meggyel és fedjük be a tészta másik felével úgy, hogy azt is rámorzsoljuk. Süssük ropogósra.
125 g oat flakes
180 g flour
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon baking powder
160 g sugar
170 g melted butter
For the filling:
250 g quark
2 tablespoons sugar
1 egg
sour cherry
Preheat the oven 180 degrees. Mix the ingredients in a bowl with a spoon until the dough is like wet sand. Layer a 20x25 cm square baking tin with parchment paper and crumble half of the dough into it. Crush the quark with a fork and mix with sugar and egg (no need to beat) and spread the filling onto the dough, sprinkle with sour cherry and cover with the other half of the dough crumbled on top. Bake until crispy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése