2022. április 2.

Zöldbabsaláta fenyőmaggal - Green bean salad with pine nuts

 Haricots en Fete, amit ebből a könyvből vettem.

40 dkg zöldbab
5 dkg fenyőmag
20 dkg feta sajt összemorzsolva
egy csokor apróra vágott petrezselyem
10 dkg olajbogyó
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 citrom leve
só, őrölt fekete bors

Dobjuk bele a babot forrásban lévő vízbe és főzzük 3 percig, majd szűrjük le, hűtsük le hideg vízben és szárítsuk meg. Tegyük egy nagy salátástálba.
Pirítsuk meg a fenyőmagot egy serpenyőben közepes lángon, amíg meg nem barnul. Keverjük a babhoz a feta sajtot, a petrezselymet, az olajbogyót, és a fenyőmagot, ízesítsük majd löttyentsük rá a citromlevet és olívaolajat. Azonnal tálaljuk!

Haricots en Fete from this book.

400 g green beans
50 g pine nuts
200 g crumbled feta cheese
a bunch of flat leaf parsley (finely chopped)
100 g olives
4 tablespoons extra virgin olive oil
the juice of 1 lemon
salt, freshly ground black pepper

Blanch green beans in a large pot of boiling salted water until crisp-tender about 3 minutes, immediately plunge the beans into ice water, then drain them. Place on a salad plate.
Toast the pine nuts in a dry skillet in an even layer over medium heat. Place feta cheese, parsley, olives and pine nuts on top of the beans, season with salt and pepper and add a splash of olive oil and lemon juice on top. Serve immediately.
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése