Hanga málnadzsemmel töltött hókiflit kért reggel, ahogy kipattant a szeme. Úgyhogy íme...
50 dkg liszt
25 dkg vaj
7 evőkanál porcukor
egy csipet só
20 dkg tejföl
süthető lekvár tölteléknek (málna, sárgabarack, szilva)
porcukor a szóráshoz
A lisztet, sót és porcukrot morzsoljuk el a kockára vágott vajjal, majd tejföllel állítsuk össze a tésztá. Nyújtsuk vékonyra és 4-5 cm köröket vágjunk pogácsaszaggatóval a tésztából. Mindegyik közepére tegyünk fél teáskanálnyi lekvárt, hajtsuk félbe és a szélét jól nyomkodjuk le, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben süssük világos aranyszínűre, hagyjuk néhány percig hűlni, majd forgassuk porcukorba.
Az anyukám féle tésztához: 15 dkg zsír, 5 dkg élesztő, fél liter tejföl, csipet só és annyi liszt, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Hanga asked for these snow cookies filled with raspberry jam, right away she woke uo in the morning. So here they are.
500 g plain flour
250 g butter
7 tablespoons icing sugar
a pinch of salt
200 g sour cream
jam (raspberry/apricot/plum) for the filling
icing sugar for dusting
Crumble flour, salt and icing sugar with butter cubes, than add sour cream and form a dough. Work quickly! roll the dough until very thin, cut 4-5 cm circles. Place half a teaspoon of jam into the middle of each circle, than fold the dough into half, seal the edges with your fingertips and place in a tin covered with baking paper. Preheat the oven 180 degrees and bake the cookies until light golden. Wait for a few minutes to cool than cover all the way in confectioners' sugar.
The way my Mum makes the dough: 150 g fat, 50g yeast, 500 ml sour cream, a pinch of salt, and flour to form a dough.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése