2015. október 18.

Házi pékség: mini ventagli di sfoglia - Home Bakery: Mini ventagli di sfoglia

Ősszel mi is lehetne ennél kellemesebb vasárnapi reggeli egy hozzám hasonló édesszájúnak?

50 dkg leveles tészta (ha házit szeretnénk, elkészíthetjük például Gordon Ramsay receptjét)
kristálycukor
porcukor

Kristálycukorral meghintett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát, feltekerjük, majd jól összenyomjuk, hogy a rétegek összetapadjanak, aztán hosszában félbevágjuk. Szeleteljük fel a tésztacsíkokat, hogy megkapjuk a legyezőformát (ventagli legyezőt jelent olaszul azt hiszem) és ismét nyomjuk össze egy kicsit.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyük, aztán 160 fokon süssük 20-30 percig, majd szórjuk meg a legyezőinket porcukorral és 200 fokon karamellizáljuk. Vigyázzunk, mert nagyon könnyen megég!

Ha tudsz olaszul, eredeti recept itt

In autumn what could be a better sunday breakfast for someone who has a sweet tooth, like me?

500 g puff pastry (if you want home-made, see Gordon Ramsay's recipe)
sugar
icing sugar

Roll out the dough on a surface dusted with sugar to form a 5 mm thin rectangle. Roll and crush the dough to merge the layers then cut in half lengthwise, then cut the cookies giving it the shape of fans, crush them again a bit to join them well.

Put them in a baking tray covered with baking paper and bake for 20-30 minutes at 160 degrees. Then sprinkle the fans with icing sugar and caramelize them in the oven at 200 degrees. Be aware of burning easily!

Original recipe (in Italian) here


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése