Ez a recept többé-kevésbé ezzel a recepttel egyezik meg. Lorraine Pascal receptjei mindig tökéletesek.
A piskótához
12,5 dkg aranybarna cukor
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
10 dkg tejföl
2 tojás enyhén felverve
25 dkg liszt
1 tojásfehérje
2 tk sütőpor
1 rúd vanília magjai vagy 1 tk vanília kivonat
1 kezeletlen citrom héja
A krémhez
7,5 dkg fehércsoki
30 dkg sajtkrém
30 dkg mascarpone
2 ek porcukor
1 rúd vanília magjai vagy 1 tk vanília kivonat
A továbbiak:)
bodzaszörp
10 dkg blansírozott mandulapehely
amaretti keksz, bodzavirág és fehércsoki cseppek a díszítéshez (igen, a bodzavirág ehető).
A sütőt 180 fokra melegítsük elő. Vajazzunk ki és az alján sütőpapírral béleljünk ki egy 20 cm-es tortaformát. Habosítsuk fel a vajat a cukorral és a tejföllel, amíg sima és egynemű nem lesz. A felvert tojás kétharmadát, a liszt felét keverjük hozzá, majd a maradék tojással, tojásfehérjével, liszttel, sütőporral, vaníliával és citromhéjjal dolgozzuk simára. A tésztát osszuk két részre és részenként süssük készre kb. 20 perc alatt tűpróbáig. Ahogy kivesszük a sütőből, azonnal kenjük meg bodzaszörppel és hagyjuk a formában kihűlni.
A krémhez vízgőz felett olvasszuk fel az összetört fehércsokit, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Keverjük símára a sajtkrémet, mascarponet, a porcukrot és a vaníliát. A sajtkrémből egy kisebb adagot keverjünk a fehércsokihoz, majd a keveréket forgassuk hozzá a maradék sajtkrémhez.
A tortalapot kenjük meg a sajtkrém negyedével, szórjuk meg mandulával, majd a kész tortát puhán vonjuk be a maradék krémmel. Díszítsük amaretti keksszel, mandulával és bodzavirággal.
The more or less this recipe derives from that recipe. Lorraine Pascal's recipes are always perfect.
For the sponge
125g soft light brown sugar
100g unsalted butter, softened
100g sour cream
2 eggs, lightly beaten
250g flour
1 egg white
2 tsp baking powder
Seeds of 1 vanilla pod or 1tsp vanilla extract
Finely grated zest of 1 unwaxed lemon
For the icing
75g white chocolate
300g low-fat cream cheese, at room temperature
300 g mascarpone
2 tbsp icing sugar, sifted
Seeds of 1 vanilla pod or 1tsp vanilla extract
For anything else:)
Elderflower syrup
100 g flaked almonds
amaretti, white chocolate drops and elderflower to decorate (yes, elderflower is edible)
Preheat
the oven to 180°C. Grease with butter and line the base with parchment paper in a 20cm cake tin. To
make the cake, beat the sugar, butter and sour cream in a large bowl
until smooth and uniform. Then add two-thirds of the beaten egg and
half of the flour and beat together again. Add the remaining egg and
flour, the egg white (whisked until light and frothy), baking powder,
vanilla seeds or extract and lemon zest and stir everything together
well. Divide the mixture evenly into two. Bake in the oven each halves for 20 minutes or until the
cake feels spongy to the touch and a skewer inserted in the centre
comes out clean. As soon as the two halves of the cake are out of the oven,
brush them liberally with the elderflower syrup and then leave them to cool in
the tin.
For the icing tip the chocolate into a small heatproof bowl and melt the chocolate in a bowl that
just sits on top of a medium pan with a little bit of boiling water, then put
aside to cool to room temperature but not set.
Beat the cream cheese, mascarpone, icing sugar and vanilla seeds or extract in a
large bowl until smooth. Add a little bit of the cream cheese mixture to
the cool melted chocolate and stir together gently. Then fold this
white chocolate mixture into the cream cheese mix.
Fill the cake about a quarter of the filling and sprinkle with flaked almonds. Spread
the remaining icing all over the cake sides and top to give a smoothish
finish. Decorate with amaretti, elderflower, and white chocolate drops.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése