2016. június 11.

Eper-rebarbara krémleves - Strawberry-rhubarb creamy soup

Most van szezonja! Szerintem jobb kókusztej nélkül, az extra simaság viszont azzal érhető el. Az eredeti receptet itt találod.

70 dkg rebarbara
2,5 dk reszelt gyömbér
1,1 l víz
méz vagy cukor ízlés szerint
2 dl tejszín vagy 3 dl kókusztej.

A gyümölcsöket a gyömbérrel és mézzel felfőzzük, a végén adjuk hozzá a kókusztejet. Botmixerrel pürésítjük és hidegen tálaljuk.

It's seasonal now! For me it was better without coconut milk, but add, if you want extra silkyness. You'll find the original recipe here.

700 g rhubarb
25 g fresh grated ginger
1,1 liter water
honey or sugar to sweeten to your taste 
200 ml double cream or 300 ml coconut milk

Boil strawberry, rhubarb and ginger with honey, add the coconut milk at the end. Puree with a blender and serve cold.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése