2016. június 4.

Papa a la Huancaína

Perui krumplisaláta, vagy valami hasonló. Persze Magyarországon az eredeti aji amarillo pasztához, vagy ranchero sajthoz nem jutok hozzá. :) 

6-8 egészben főtt krumpli meghámozva
2 főtt tojás
fekete olivabogyó a tálaláshoz

A mártáshoz:
2 sárga kaliforniai paprika
1 ek olívaolaj
25 dkg feta sajt
12,5 dkg krémsajt (pl: Philadelphia)
5-6 sós keksz
1 tk Erős Pista
1 dl tej
só, bors

A paprikát forró sütőben addig sütjük, amíg fekete és hólyagos nem lesz a héja. Egy tálban folpackkal lefedjük, kis ideig állni hagyjuk, majd lehúzzuk a héját. Késes robotgépbe tesszük a paprikát, meglocsoljuk az olívaolajjal és hozzáadjuk a többi hozzávalót.

A krumplit felkarikázzuk és tányérra fektetjük, meglocsoljuk a sajtmártással, a kemény tojással és a fekete olívabogyóval díszítva tálaljuk.

A potato salad from Peru, or something very similar. Of course, I don't have the original aji amarillo paste and queso ranchero in Hungary. :)

6-8 potatoes, boiled and peeled
2 boiled eggs
black olives to garnish

For the sauce:
2 yellow Californian sweet paprika
1 tablespoon olive oil
250 g feta cheese
125 g soft cheese (Philadelphia)
5-6 crackers
1 teaspoon hot chili sauce
100 ml milk
salt, pepper


Roast paprika in the oven on high temperature until the skin becomes black. Put the paprika in a bowl and cover with clingfilm for a while, then peel off the skin of paprika. In a blender place paprika, sprinkle with olive oil and add all the ingredients, blend until smooth.

Lay potato slices on a plate, pour sauce over potato, garnish with boiled eggs and black olives.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése