5
dkg olvasztott vaj
40 dkg sajtkrém
40 dkg mascarpone
1
citrom reszelt héja
5
dkg porcukor
fél mangó2 tk őrölt gyömbér
A mézeskalácsot (recept pedig itt) késes robotgépben őröljük össze, hogy finom morzsát kapjunk, amihez keverjük hozzá az olvasztott vajat. 18 cm-es kapcsos tortaformába (21 cm-esben készítettem, így túl lapos) nyomkodjuk bele egyenletesen a vajas kekszmorzsát és alaposan nyomkodjuk le, egy kanál hátuljával vagy egy pohár talpával tömörítsük a tésztát, amennyire csak lehet, majd tegyük a hűtőbe.
A mangó húsát turmixoljuk simára. A sajtkrémet keverjük robotgéppel habosra egy citrom reszelt héjával, egy külön edényben pedig a mascarponet habosítsuk a porcukorral. A két krémet ezután egymásba forgatjuk, hozzáadjuk a mangópürét és az őrölt gyömbért, de ehhez már ne használjunk robotgépet, mert összetörjük a krémet, hanem kanállal széles mozdulatokkal dolgozzunk. A krémet simítsuk a tortaalapra és tegyük be a hűtőbe legalább négy órára, amíg megdermed. Ezután ügyes mozdulattal távolítsuk el a tortaformát és díszítsük a tortát.
50 g
melted butter
400 g
cream cheese
400 g
mascarpone
zest
of 1 lemon
50 g
icing sugar
half mango
2 teaspoons groung ginger powder
Blitz
the gingerbread (see recipe here) in a food processor to give
fine crumbs, then add melted butter and mix well. Crush tight the
mixture into a bottom of a 18 cm round cake tin (I made it in a 21 cm tin and it was too flat) with the back of a
spoon or the bottom of a glass. Place in the fridge to firm up.
Blitz the mango as well until smooth. Put the cream
cheese into a large bowl and finely grate lemon zest over, mix
together well. Whisk the mascarpone with 50g icing sugar in another
bowl. Then tip the cream into the cream cheese mixture, add mango puree and groung ginger powder mix
evertything gently with as few stirs as possible. Tip it onto the
biscuit base and smooth the top, place in the fridge for 4 hours
until just set. Remove the tin safely and decorate your cake.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése