Azt hittem, hogy a csöröge hagyományos magyar fánk, aztán amikor az angol nevére próbáltam rábukkanni, kiderült, hogy holland-német eredetű.
Ezen a télen havat nem láttunk, csak rengeteg fagyot, ezért arra gondoltam, hogy a tésztát hópehely formájúra szaggatom ki.
25 dkg liszt és egy kevés a tészta kinyújtásához
2 tojás
5 dkg vaj
4 dkg
olaj a sütéshez
porcukor, hogy megszórjuk
Gyúrjuk össze a lisztet a tojással, a puha vajjal és a cukorral, és hűvös helyen pihentessük a tésztát fél óráig. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 3 mm vastagra, szúrjuk ki hópehelyformára és bő forró olajban süssük aranybarnára. Szedjük ki az olajból papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, végül szórjuk meg porcukorral.
I thought that this is a traditional Hungarian chip donut, but when I looked after the English name, it turned out to have Dutch-German origins. See here.
This winter passes with no snow, but a lot of freezing. And I thought it would be fun to cut snowflake shape donuts.
250 g plain flour and some more for dusting the dough
2 eggs
50 g butter
40 g sugar
oil to fry
icing sugar for dusting
Combine flour, eggs, soft butter and sugar and let rest in a cool place for 30 minutes. Roll the dough to 0,3 cm thin, cut the snowflakes. Drop the snowflakes in hot oil and fry until golden brown. Remove from oil and drain in paper towels. Finish them off with a dusting of icing sugar.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése