Klasszikus recept az anyukámtól.
50 dkg túró
2 dl búzadara
4 tojás
egy csipet só
cukor és pirított zsemlemorzsa
Keverjük össze a hozzávalókat és a hűtőben hagyjuk állni egy éjszakát. Forrásban lévő sós vízbewn kifőzzük a gombócokat. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, akkor már majdnem kész, főzzük további 2-3 percig, aztán szűrjük le és forgassuk cukorral édesített pirított zsemlemorzsába.
Tejföllel és őrölt fahéjjal tovább gazdagíthatjuk.
A classic (Hungarian) recipe from my Mum.
500 g quark
200 ml semolina
4 eggs
a pinch of salt
the mix of fried breadcrumbs and sugar to serve
Mix together the ingredients and let rest in the fridge for a night. Next day boil water in a pan and add a pinch of salt. Form dumplings and carefully put them into the boiling water. When the dumplings will rise up the surface of the water, they're almost ready, cook them for another 2-3 minutes. Strain the dumplings and roll in the sweetened and fried breadcrumbs.
Serve with sour cream and ground cinnamon, if you wish.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése