2017. december 2.

Csokis Elisen Lebkuchen - Chocolate Elisen Lebkuchen

Kezdődjön a karácsonyi szezon :) :) :)
A recept innen van.

20 dkg étcsoki
30 dkg trópusi mix aszalt gyümölcskeverék
5 dkg aszalt áfonya
20 dkg kandírozott citrom és narancshéj
40 dkg őrölt mandula
50 dkg őrölt mogyoró
25 g étkezési keményítő
60 dkg barna cukor
9 tojás
1 citrom lereszelt héja
1 narancs lereszelt héja
szerecsendió
őrölt szegfűszeg
fahéj
ostyalapok

A csokoládét durvára vágom, összekeverem az apróra vágott kandírozott narancs és citromhéjjal és a többi hozzávalóval. Egy éjszakán át hideg helyen pihentetem.
A sütőt előmelegítem 175 fokra, az ostyákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre kirakom és kanál segítségével ráhalmozok egy adag masszát, elsimítom úgy, hogy nagyon keskeny ostyaszegély maradjon. 25-30 percig sütöm, majd kihűtöm és csokimázba mártom (ha akarom, anélkül is finom).


Let's start Xmas season :) :) :)
I adapted the original recipe from here.

200 g dark chocolate
300 g mix of dried tropical friuts
50 g dried cranberries
200 g candied orange and lemon peels
400 g ground almonds
500 g ground hazelnuts
25 g corn starch
600 g brown sugar
9 eggs
lemon zest
orange zest
ground nutmeg
ground cinnamon
backoblaten (baking wafer)

Combine the roughly chopped dark chocolate with finely chopped lemon peel and orange peel and with the remaining ingredients until well blended. Let rest in a cold place for a night.
Preheat the oven 175 degrees. Place the baking wafers onto a lined cookie sheet, then scoop the mixture onto the baking wafers, smoothing down the top and leaving just a slight space around the edges. Bake for 25-30 minutes.  Remove from oven and allow to sit at room temperature before glazing with chocolate (if you wish, it's optional).





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése