2017. december 4.

Gesztenyés narancsos sajttorta - Chestnut-orange cheesecake

A kedvetekért...
 
10 dkg olvasztott vaj
40 dkg Oreo

50 dkg sajtkrém
50 dkg mascarpone
1 narancs reszelt héja
5 dkg porcukor

25 dkg gesztenyepüré
10 dkg kandírozott narancshéj
10 dkg sült gesztenye meghámozva

A kekszet késes robotgépben őröljük össze, hogy finom morzsát kapjunk, amihez keverjük hozzá az olvasztott vajat. 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk bele egyenletesen a vajas kekszmorzsát és alaposan nyomkodjuk le, egy kanál hátuljával vagy egy pohár talpával tömörítsük a tésztát, amennyire csak lehet, majd tegyük a hűtőbe.

Ha a kekszes alap megdermedt, a félbevágott sült gesztenye szemekkel rakjuk ki úgy, hogy a vágott szél kifelé, a torta pereme felé nézzen. Ezután reszeljük rá a gesztenyepüré 2/3 részét és szórjuk meg a kandírozott narancshéjjal. A krémet az így előkészített tortaalapba fogjuk majd simítani.

A sajtkrémet keverjük robotgéppel habosra egy narancs reszelt héjával, egy külön edényben pedig a mascarponet habosítsuk a porcukorral. A két krémet ezután egymásba forgatjuk, de ehhez már ne használjunk robotgépet, mert összetörjük a krémet, hanem kanállal széles mozdulatokkal dolgozzunk.
A krémet felezzük meg és a maradék gesztenyepürét az egyik felébe reszeljük bele és keverjük simára.
 
Először a gesztenyés, aztán a narancsos krémet simítsuk a tortaalapra és tegyük be a hűtőbe legalább négy órára, amíg megdermed. Vegyük le a óvatosan a tortakarikát, díszítsük és szolgáljuk fel a tortát.
 
For your sake...
 
100g melted butter
400g Oreo biscuits

500g cream cheese
500g mascarpone
zest of 1 orange
50g icing sugar

250 g chestnut puree
100 g candied orange peels
100 g roasted chestnut (peeled)

Blitz the Oreo biscuits in a food processor to give fine crumbs, then add melted butter and mix well. Crush tight the mixture into a bottom of a 26 cm round cake tin with the back of a spoon or the bottom of a glass. Place in the fridge to firm up.

When the cake base is firm, cut roasted chestnuts halfway and place them on the crushed biscuit base inside out touching the rim of the cake-tin. Grate 2/3rd of the chestnut puree on the cake base and sprinkle with candied orange peels evenly.

Put the cream cheese into a large bowl and finely grate orange zest over, mix together well. Whisk the mascarpone with 50g icing sugar in another bowl. Then tip the cream into the cream cheese mixture and mix evertything gently with as few stirs as possible. Halve the cream and mix thoroughly the remaining chestnut puree. First tip chestnut cream onto the biscuit base and smooth the top, then add orange cream and smooth the top as well. Place in the fridge for 4 hours until just set. Remove the tin safely, decorate then serve the cake.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése