A sziruphoz
½ csésze víz
5 cm darab gyömbér
½ csésze kristálycukor
1 csésze málna (fagyasztottat használtam)
½ csésze gránátalmamag
10 menta ágacska
2 cikkekre vágott lime,
kb. 6 zúzott jégkocka
1½ csésze gránátalmalé
1½ csésze szódavíz/ Bacardi
A sziruphoz folyamatosan kevergetve kb. 5-8 perc alatt összefőzzük a felszeletelt gyömbért a cukorral a vízben, majd kihűtjük.
A málnát, a lime-ot és a mentát szétosztjuk két pohárba. A fakanál végével jól összenyomkodjuk. A poharat feltöltjük tört jéggel, a gránátalmamagokkal, a gránátalmalével és 2 ek gyömbérsziruppal, végül pedig a szódával/Bacardival.
Siba Mtongana's recipe. My absolute favourite.
For the syrup
½ cup water
5 centimetre piece ginger
½ cups castor sugar
1 cup raspberries (I used frozen raspberries)
½ cup pomegranate rubies
10 mint sprigs
2 limes, cut into wedges
about 6 ice blocks, crushed
1½ cups pomegranate juice
1½ cups soda water / Bacardi
Heat the sugar, ginger and water in a small saucepan, stirring continuously until the sugar is dissolved. Simmer uncovered for 5-8 minutes until slightly thickens and reduced in amount. Cool.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése