2018. január 9.

Ciprusi csirke - Cypriot chicken

Az eredeti recept Jamie Olivertől van:

A csirkéhez:
2 egész csirkemell, bőrével együtt, kicsontozva
200 g feta sajt
8-10 db szárított paradicsom (üvegben eltett, olajos)
8-10 friss bazsalikomlevél
fél csokor petrezselyem
1 citrom lereszelt héja
2 db fokhagyma
só, bors, olívaolaj

A töltelékhez megmosom a petrezselymet és a bazsalikomleveleket, majd szintén a vágódeszkán egy éles késsel minél apróbb darabokra aprítom őket, közben rádobom a szárított paradicsomokat is - nem baj, ha olaj is kerül rá - és együtt darabolgatom őket. A feta sajtot lecsepegtetem, és kis kockákra vágom, és ez is mehet a vágódeszkán már formálódó töltelékhez, csakúgy, mint egy megmosott citrom lereszelt héja és 1-2 db szétnyomott fokhagyma is. A csirkéket megmosom, papírtörlővel megszárítom, majd bőrükkel lefelé egy vágódeszkára helyezem, és egy éles késsel a széleiknél található vastagabb részekbe kissé belevágok, és zsebeket formázok a tölteléknek. Ezután kívülről, belülről besózom, borsozom őket. A tölteléket összeforgatom és a csirkemellek közepébe töltöm, majd azokat összezárom, és ha szükséges fogpiszkálóval rögzítem. Olajat forrósítok egy serpenyőben és körbepirítom rajta a csirkemellet, hogy szép aranybarna színt kapjon, majd vöröshagyma ágyra fektetve a sütőben 180 fokon készre sütöm.

The original recipe is from Jamie Oliver...

small bunch fresh flat-leaf parsley
small bunch fresh basil
8-10 sun-dried tomatoes in oil
2 cloves garlic
200g feta cheese
zest of 1 lemon
4 x 180g chicken breasts, skin on and bone in if possible

Pile the parsley, basil, sun-dried tomatoes, with a drizzle of their oil and a pinch of pepper onto a chopping board. Crush or grate over 2 cloves of garlic before finely chopping everything together. Crumble over the feta and the lemon zest and mix again. Line up the chicken breasts, skin side down. Use a small knife to carefully fold back the fillets and cut a little pocket in each one, slitting and cutting down until you can open each breast out like a book. Divide the filling into the middle of each chicken breast, pat it down, and then fold the chicken back over to cover. Thread through the open side of the chicken with a wooden teeth stick. This will keep the chicken breasts closed and prevent the filling from spilling out, making handling much easier. Add 2 glugs of olive oil to the empty frying pan. Lay the chicken, skin side down, in the pan. Cook each side of the chicken breast until golden brown, then bake in the oven on top of sliced onion bed at 180 degrees until ready.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése