Az eredeti recept Jamie Olivertől van:
A csirkéhez:
2 egész csirkemell, bőrével együtt, kicsontozva
200 g feta sajt
8-10 db szárított paradicsom (üvegben eltett, olajos)
8-10 friss bazsalikomlevél
fél csokor petrezselyem
1 citrom lereszelt héja
2 db fokhagyma
só, bors, olívaolaj
A töltelékhez megmosom a petrezselymet és a bazsalikomleveleket, majd
szintén a vágódeszkán egy éles késsel minél apróbb darabokra aprítom
őket, közben rádobom a szárított paradicsomokat is - nem baj, ha olaj is
kerül rá - és együtt darabolgatom őket. A feta sajtot
lecsepegtetem, és kis kockákra vágom, és ez is mehet a vágódeszkán már
formálódó töltelékhez, csakúgy, mint egy megmosott citrom lereszelt
héja és 1-2 db szétnyomott
fokhagyma is. A csirkéket megmosom, papírtörlővel megszárítom, majd bőrükkel lefelé
egy vágódeszkára helyezem, és egy éles késsel a széleiknél található
vastagabb részekbe kissé belevágok, és zsebeket formázok a tölteléknek.
Ezután
kívülről, belülről besózom, borsozom őket. A tölteléket összeforgatom és a csirkemellek közepébe töltöm, majd azokat összezárom, és ha szükséges fogpiszkálóval rögzítem. Olajat forrósítok egy serpenyőben és körbepirítom rajta a csirkemellet, hogy szép aranybarna színt kapjon, majd vöröshagyma ágyra fektetve a sütőben 180 fokon készre sütöm.
The original recipe is from Jamie Oliver...
small bunch fresh flat-leaf parsley
small bunch fresh basil
8-10 sun-dried tomatoes in oil
2 cloves garlic
200g feta cheese
zest of 1 lemon
4 x 180g chicken breasts, skin on and bone in if possible
Pile the parsley, basil, sun-dried tomatoes, with a drizzle of
their oil and a pinch of pepper onto a chopping board. Crush or grate
over 2 cloves of garlic before finely chopping everything
together. Crumble over the feta and the lemon zest and mix again. Line up the chicken breasts, skin side down. Use a small knife to
carefully fold back the fillets and cut a little pocket in each one,
slitting and cutting down until you can open each breast out like a
book. Divide the filling into the middle of each chicken breast, pat it
down, and then fold the chicken back over to cover. Thread through the open side of the chicken with a wooden teeth stick. This will keep
the chicken breasts closed and prevent the filling from spilling out,
making handling much easier. Add 2 glugs of olive oil to the empty frying pan. Lay
the chicken, skin side down, in the pan. Cook each side of the chicken breast until golden brown, then bake in the oven on top of sliced onion bed at 180 degrees until ready.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése