- 10 dkg mazsola
- 3 ek Amaretto likőr
- 5 dkg vaj + a forma kikenéséhez
- 6 zabkeksz és 8 Amaretti keksz
- 60 dkg zsíros krémsajt
- 3 tojás
- 17 dkg tejföl
- 3 ek liszt
- 1 tk vaníliakivonat
- 17,5 dkg cukor
- porcukor és Amaretti keksz a díszítéshez
Dolgozzuk össze a krémsajtot a tojásokkal, a tejföllel, a liszttel, a vaníliakivonattal és a cukorral. Keverjük bele a mazsolát (valamennyi likőr marad a tálban), és öntsük a kekszes alapra. Süssük 30 percig, míg a krém nagyjából megszilárdul, de a közepe még kissé lágy marad. A formában hagyjuk kihűlni. Díszítsük durvára tört Amarettivel.
Nálunk a GoodFood 2014. márciusi számában jelent meg.
- 100g sultana
- 3 tbsp Disaronno liqueur, plus extra to serve (optional)
- 50g butter plus extra for greasing
- 6 digestive biscuits, crushed to crumbs
- 8 amaretti biscuits, crushed to crumbs
- 2 x 300g packs full-fat cream cheese (we used Philadelphia)
- 3 eggs
- 170g pot soured cream
- 3 tbsp self-raising flour
- 1 tsp vanilla extract
- 175g golden caster sugar
- icing sugar, to serve
- roughly broken amaretti biscuits, to serve
Meanwhile, beat the cheese with the eggs, soured cream, flour, vanilla and caster sugar – preferably with an electric whisk so it is nice and smooth. Stir in the sultanas (and any Disaronno left in the bowl), then pour onto the base. Bake for 30 mins until set but still with a slight wobble in the centre. Cool in the tin. Can be made 2 days ahead and chilled.
To serve, carefully turn out, dust with icing sugar and top with some broken amaretti biscuits. Serve with chilled glasses of Disaronno, if you like.
Recipe from Good Food magazine, April 2013
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése