A húgom kedvéért...
1 dl tej
10 dkg étcsoki
7 dkg vaj
5 tojás
5 dkg porcukor
2,5 dkg kakaópor
5 dkg liszt + a formához
30 dkg szilva
A csokit olvasszuk össze a tejjel és a vajjal, de ne melegítsük túl.
Közben válasszuk szét a tojások fehérjét a sárgájától. A tojásfehérjét verjük fel a porcukorral, majd adjuk hozzá a a tojássárgákat is. Óvatosan forgassuk bele a kakaóporral elkevert lisztet, végül pedig az olvasztott csokit.
26 cm-es piteformát vajazzunk és lisztezzünk ki, öntsük bele a tésztát és a tetejére szórjuk a nagyobb darabokra vágott szilvát. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig süssük (a közepe még maradjon kicsit ragadós). Mascarponéval vagy tejszínhabbal tálaljuk.
For my sister's sake...
100 ml milk
100 g dark chocolate
70 g butter
5 eggs
50 g icing sugar
25 g cocoa powder
50 g flour + for dusting the baking tray
300 g plum
Melt the chocolate together with milk and butter. Do not overheat!
Meanwhile separate the eggwhites and yolks. Beat the eggwhites with the sugar until firm, add egg yolks and fold in the flour mixed with cocoa powder. Add the melted cholcolate and fold in the mixture.
Grease with butter and sprinkle with flour a 26 cm round pie tray, then pour the dough. Place the roughly chopped plums on top. Bake in the oven - preheated before - at 200 degrees for 15 minutes (the center of the pie must remain moist). Serve with mascarpone or whipped cream.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése