2018. szeptember 16.

Szilvás túrószelet - Plum and quark bars

Mert szezonja van...

25 dkg liszt
12 dkg vaj
5 dkg porcukor
egy csipet só
egy tojás

A töltelékhez
5-6 szem szilva
2 tojás
50 dkg túró
10 dkg kristálycukor
2,5 dkg puha vaj
reszelt citromhéj

a tészta szórásához zsemlemorzsa és őrölt fahéj
20x30 cm-es szögletes tepsi

Keverjük össze a liszttel a porcukrot és a sót, majd morzsoljuk bele a vajat. Üssük bele a tojást is gyors mozdulatokkal állítsuk össze a tésztát. A tészta 2/3 részét nyújtsuk kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, a maradk egyharmad tésztát pedig tegyük a hűtőbe.
A töltelékhez verjük fel kemény habbá a 2 tojás fejérjét. A túrót és a többi hozzávalót alaposan keverjük ki, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is.
A kinyújtott tésztát szórjuk meg zsemlemorzsával és fahéjjal, majd a felszeletelt szilvaszeletekkel. Öntsük rá a túrókrémet, majd a tetejére reszeljük rá a maradék tésztát. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük aranybarnára.

Because it's seasonal...

250 g plain flour
120 g butter
50 g icing sugar
a pinch of salt
1 egg

For the filling
5-6 plums
2 eggs
500 g quark
100 g sugar
25 g soft butter
lemon zest

breadcrumbs and ground cinnamon to sprinkle the dough
20x30 cm square baking tin

Mix the flour, icing sugar and salt. Rub the butter into the flour-mixture, add the egg then bring the dough together. Grease the baking tin with butter or lay a parchment paper in it, then roll 2/3rd of the dough into the tin, meanwhile 1/3rd of the dough may rest in the fridge.
Whisk the egg-whites until firm and fluffy. Thoroughly mix the quark with other ingredients then fold in the meringue carefully.
Sprinkle the rolled dough evenly with breadcrumbs and some ground cinnamon then slice and place the plums on top. Spread the quark-cream onto it then cover with the grated leftover dough. Bake in the oven for 45 minutes until the top is golden and crispy.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése