Hagyományos román túrófánk...:)
20 dkg túró
1 tojás
1-2 evőkanál kristálycukor
4-5 dkg étkezési keményítő (pont egy zacskó pudingpornak felel meg)
egy csipet só
egy csipet szódabikarbóna
tejföl és málnalekvár a tálaláshoz
Egy tálkában keverjük össze a hozzávalókat, nagyon lágy tésztát kapunk. Egy kanállal kicsi fánkocskákat szaggatunk bő forró olajba és mindként oldalán aranybarnára sütjük. Tejföllel és savanykás lekvárral tálaljuk.
Traditional Romanian quark doughnuts...:)
200 g quark
1 egg
1-2 tablespoon caster sugar
40-50 g corn starch
a pinch of salt
a pinch of bicarbonate of soda
lemon zest (optional)
sour cream and raspberry jam to serve
Mix the ingredients in a bowl, it will form a very soft dough and using a spoon fry small douhgnuts in hot deep oil both sides until golden brown and crispy. Serve with sour cream and sour flavored jam on the top.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése