2019. március 31.

Papanasi

Hagyományos román túrófánk...:)

20 dkg túró
1 tojás
1-2 evőkanál kristálycukor
4-5 dkg étkezési keményítő (pont egy zacskó pudingpornak felel meg)
egy csipet só
egy csipet szódabikarbóna

tejföl és málnalekvár a tálaláshoz

Egy tálkában keverjük össze a hozzávalókat, nagyon lágy tésztát kapunk. Egy kanállal kicsi fánkocskákat szaggatunk bő forró olajba és mindként oldalán aranybarnára sütjük. Tejföllel és savanykás lekvárral tálaljuk.

Traditional Romanian quark doughnuts...:)

200 g quark
1 egg
1-2 tablespoon caster sugar
40-50 g corn starch
a pinch of salt
a pinch of bicarbonate of soda
lemon zest (optional)

sour cream and raspberry jam to serve

Mix the ingredients in a bowl, it will form a very soft dough and using a spoon fry small douhgnuts in hot deep oil both sides until golden brown and crispy. Serve with sour cream and sour flavored jam on the top.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése