Az eredeti recept itt található.
15 dkg sötétbarna cukor
5 dkg aszalt cseresznye
5 dkg aranymazsola
5 dkg mazsola
1 citrom finomra reszelt héja
1 naranycs finomra reszelt héja
1,5 dl étolaj
3 közepes tojás
1 nagy alma lereszelve
3 evőkanál rum
15 dkg liszt
5 dkg darált mandula/dió/mogyoró
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál mézeskalácsfűszer
1 teáskanál fahéj
a tetejére mascarpone és gránátalmamag
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze egy edényben a száraz hozzávalókat, egy másikban pedig a nedves hozzávalókat. Forgassuk bele a nedves hozzávalókat a szárazba, keverjük el. A muffintepsit béleljük ki papírkapszlival és egyenletesen osszuk el benne a tésztát. Süssük 20-25 percig, míg a teteje ruganyos tapintású lesz. Tálaljuk mascarponéval a tetején és szórjuk meg gránátalmamaggal.
The first advent candle to be light...
You may find the original recipe here.
150 g dark soft brown sugar
50 g dried cherries
50 g sultanas
50 g raisins
zest of 1 orange, finely grated
zest of 1 lemon, finely grated
150 ml sunflower oil
3 medium eggs
1 large apple, coarsely grated
3 tablespoon dark rum
150 g flour
50 g ground almonds
1 teaspoon bicarbonate of soda
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon mixed spice
1 teaspoon cinnamon
mascarpone and grenadine seeds for the frosting
Preheat the oven 180 degrees. Mix dry ingredients in a bowl and wet in another one. Fold wet ingredients into dry mixture, stir until combined. Line 12 muffin tin with cases and share the batter evenly. Bake for 20-25 minutes until spongy to touch. Serve with mascarpone and grenadine seeds on top.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése