2019. május 1.

Négerkocka - Brownie

40 x 25 cm-es tepsihez.

4 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral kikeverünk, majd hozzákeverünk 12 dkg puha vajat és 3 dkg kakaót. 25 dkg lisztet elkeverünk 1 sütőporral és ezt apródonként tejjel hozzáadjuk a tojásmasszához. Annyi tejet kell hozzáadni, hogy olyasmi sűrűségű tésztát kapjunk, mint a piskóta, illetve annál kicsit sűrűbb.

4 tojás fehérjét gőz felett felverjük 25 dkg kristálycukorral. (Ha pár csepp ecetet teszünk hozzá, akkor keményebb lesz a hab.) Ezt rákenjük a megsült tésztára és a már kikapcsolt, de még forró sütőben kiszárítom. A sütő ajtaját valamivel kitámasztom és kissé nyitva hagyom.

10 dkg étcsokit 4-7 evőkanál étolajjal vízgőz felett felolvasztok, majd simára és fényesre keverem. Amíg még folyik, rácsorgatom és szétkenem a tojásfehérjén. A tésztát úgy kell sütni, mint a piskótát. Másnap forró vízbe mártott késsel lehet szeletelni.


For a 40 x 25 cm square tin.

Mix 4 egg yolks with 200 g confectioners sugar thoroughly with a hand mixer, add 120 g soft butter and 30 g cocoa powder as well. Fold in 250 g plain flour together with a teaspoon baking powder spoon by spoon and add some milk as well. The dough must be as thick as a sponge cake or even a bit thicker. Bake in the preheated oven.

Whisk 4 egg whites together 250 g caster sugar in a bowl placed on top of hot steam. (Add a few drops of vinegar if you need thicker meringue.) When the dough is baked, spread the meringue evenly on top and let it dry in the hot oven while the door of the stove is opened.

Melt 100 g dark chocolate together with 4-7 tablespoons vegetable oil. Stir the chocolate until it becomes smooth and shiny. Spread the chocolate on top of the meringue and let it dry for one night. The next day slice with a knife which was sank previously in hot water and serve.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése