Verjünk fel 4 egész tojást 30 dkg kristálycukorral, 25 dkg puha vajjal és egy kanálnyi tejföllel. Keverjünk hozzá 30 dkg lisztet és fél csomag sütőport, majd a tésztát szedjük 3 részre. Az első részhez egy vaniliás cukrot, a másodikhoz 2 evőkanál kakaóport, a harmadikhoz pedig egy zacskó puncspudingport. Két kivajazott, kilisztezett őzgerincformába simítom a tésztát, előbb a vaníliásat, aztán a kakaósat és végül a puncsosat. 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig - tűpróbáig - sütjük.
Kiborítjuk a tésztát a formából és bevonjuk citrommázzal: hosszú-hosszú ideig verjük 2 tojás fehérjét, fél citrom levét 28 dkg porcukorral. A lezárt sütőben a citrommázat rászárítjuk kicsit a sütire.
There was a folk dance appearance last week and this blondie was my daughter's favourite. My younger daughter persuade me to add cherries in the dough, which is not part of the original recipe from Zita.
Beat 4 eggs together with 300 g sugar until fluffy, add 250 g soft butter and a spoon sour cream. Mix together with 300 g plain flour and a teaspoon baking powder. Separate the mixture into 3 parts. Add a teaspoon of vanilla sugar for the first, 2 tablespoons cocoa for the second and 40 g rum flavoured custard powder for the third part of the dough.
Grease and powder with flour 2 long terrine moulds. First of all fold in the vanilla dough, then the cocoa dough and the rum flavoured dough at last. Bake in the oven at 180 degrees until 25-30 minutes until the screwer comes out clean of the dough.
Unmould and cover the dough with the following meringue: beat for a very-very long time 2 egg white together with the juice of half a lemon and 280 g powdered sugar. Turn the oven off and put the blondie in the oven to harden the meringue a bit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése