2019. június 8.

Spárga eperrel? Igen - Asparagus with strawberry? Yes

Egyszerű és finom recept Mautner Zsófitól.

egy csomag zöldspárga (a zöldség alsó részét vékonyan hámozzuk, meghintjük sóval, borssal és olívaolajjal, majd 210 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük)
25-30 dkg eper
3 evőkanál olívaolaj
fél citrom leve
1 teáskanál méz
egy csipet chilipehely
10 dkg fetasajt

A sült spárga tetejére a következő eper-salsát halmozzuk: az epret vágjuk apró kockákra, forgassuk össze az olívaolajjal, citromlével, mézzel, a chilivel és az őrölt borssal. Morzsoljuk a fetasajtot a tetejére.

A simple and delicious recipe from Mautner Zsófi.

a bunch of green asparagus (peel off the skin on the lower part of the veg, sprinkle with salt, ground black pepper and olive oil and bake in the oven at 210 degrees for about 10 minutes)
250-300 g strawberries
3 tablespoons olive oil
juice of half a lemon
1 teaspoon honey
1 pinch of chili flakes
freshly ground black pepper
100 g feta cheese

For the topping of the baked asparagus, let's make this following strawberry-salsa: cut the strawberries into small pieces, fold in olive oil, lemon juice, honey, chili and ground pepper. Crumble feta cheese on top.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése