2019. július 21.

Tojásos lecsó - Hungarian ratatouille with eggs

10-12 db lecsópaprika
4-5 paradicsom
1 fej vöröshagyma
étolaj
só, őrölt fekete bors
3-4 tojás

A paprikát csumázzuk ki és vágjuk ujjnyi csíkokra. A paradicsomot daraboljuk fel, a hagymát aprítsuk kockákra. Serpenyőben olajon pároljuk üvegesre a hagymát, aztán dobjuk rá a paprikát és a paradicsomot és süssük puhára és édesre. Sózzuk, borsozzuk és üssünk rá 3-4 tojást és kevergetve készre sütjük. Kovászos kenyérrel tálaljuk.

10-12 bell peppers (paprika)
4-5 tomatoes
1 onion
vegetable oil
salt, ground black pepper
3-4 eggs

Remove the stalks and seeds from paprika and cut into finger-windth stripes. Chop the tomatoes and finely chop the onion. Fry the onion in hot vegetable oil in a pan until soft and translucent. Add paprika-stripes and tomatoes and cook until very soft and sweet. Season with salt and pepper, scramble the eggs on top and until the eggs begin to set. Serve with sourdough bread.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése