5-6 citrom
6-8 evőkanál porcukor
50 dkg mascarpone
3 dl tejszín
1 csomag babapiskóta
reszelt fehércsoki a tetejére
A mártogatóshoz facsarjuk ki 3 citrom levét, adjunk hozzá 1 dl vizet és 4 evőkanál porcukorral melegítsük addig, amíg a cukor felolvad.
Verjük kemény habbá a tejszínt. Verjük fel a mascarponét a maradék porcukorral, 2-3 citrom reszelt héjával és levével. Óvatosan forgassuk bele a tejszínt a mascarpone krémbe.
A babapiskótát egy pillanatra merítsük a citromos szirupba, és rétegezzük abban a tálban, amelyikben fel akarjuk szolgálni. Aztán jöhet a mascarpone krém másik fele, majd újra a bemártott babapiskóta és végül a mascarpone krém a tetejére. A tetejét szórjuk meg reszelt fehércsokival. A hűtőben kb 4-5 órát hagyjuk állni.
Hardly left any for the photo after Zorka's birthday. My Mum's recipe.
5-6 lemons
6-8 tablespoons confectioners sugar
500 g mascarpone
300 ml double cream
1 packet sponge fingers
grated white chocolate on top
For the dip mix together the juice of 3 lemons, 100 ml water and 4 tablespoons confectioners sugar. Heat and stir until sugar dissolves.
Whip the cream until it forms soft peaks. Whip mascarpone with confectioners sugar, the zest and juice of 2-3 lemons. Carefully fold the cream in the mascarpone mixture.
Dip ladyfingers in the lemon juice very quickly only for a second and layer in the serving dish. Spoon half of the mascarpone mixture over the biscuits, dip remaining ladyfingers and arrange as you go. End with mascarpone mixtrue on the top. Grate some white chocolate as a topping. Leave in the fridge for 4-5 hours.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése