2019. augusztus 12.

Kánikulai reggeli - Hot summer breakfast

Szerintem ilyen egy könnyű reggeli: Hanga kedvenc tonhalkréme, Caprese saláta, petrezselymes padlizsánkrém, kurkumás-joghurtos fetakrém, friss baguette, házi granola, mézeskalács (pékségből, azért akkora hős nem vagyok, hogy süssek 40 fokban) Anyukám isteni házi sárgabarack lekvárjával.


Kurkumás-joghurtos fetakrém (Mautner Zsófi receptje)

20 dkg feta
3 dl görög joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál currypor
Az összes hozzávalót simára pürésítjük.




Caprese saláta

paradicsom
mozzarella
friss bazsalikomlevél
só, őrölt fekete bors
oliva olaj  



Petrezselymes padlizsánkrém (Mautner Zsófi receptje)

2 közepes padlizsán
2 nagy csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
0,5 dl olívaolaj
2 evőkanál tahini
só, bors

A padlizsánokat 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt egészben megsütjük. Húsukat kikaparjuk, majd egy szűrőbe tesszük, és tíz percig hagyjuk lecsepegni. A két csokor petrezslymet forrásben lévő, sós vízbe mártjuk pár másodpercre, hogy összeessen. Apírtógépben simára pürésítjük a sült padlizsánhúst a blansírozott petrezslymet, a fokhagymával, a citromlével, az olívaolajjal és a tahinival. Sózzuk, borsozzuk.



Hanga kedvenc tonhalkréme

2 kis konzerv sós lében eltett tonhal
1 lilahagyma (apró kockára vágva)
1 tömlő ömlesztett MEDVE sajt
só, bors



Light breakfast in my way: Hanga's favourite tuna spread, Caprese salad, aubergine-parsley spread, turmeric yogurt-feta spread, fresh baguette, homemade granola, gingerbread (from a bakery, I'm not a hero to bake) with my Mum's homemade apricot jam...Hmmm....

Turmeric yogurt-feta spread (from Mautner Zsófi)

200 g feta
300 ml greek yogurt
1 clove of garlic
1 teaspoon turmeric
1 teaspoon curry
Mix thoroughly using a blender.

Caprese salad

tomato 
mozzarella
fresh basil leaves
salt and ground black pepper
olive oil

Aubergine-parsley spread (from Mautner Zsófi)

2 aubergine
2 bunch of flat-leaf parsley
1 clove of garlic
juice of 1 lemon
50 ml olive oil
2 tablespoons tahini
salt, ground black pepper

Preheat the oven 200 degrees and bake the eggplants about 40 minutes. Peel away the skin and place the eggplant into a colander and let sit for 10 minutes. Drop the flat-leaf parsley in salty boiling water for a few seconds. Mix the eggplants with the parsley, garlic, lemon juice, olive oil, tahini using a blender. Season with salt and pepper.

Hanga's tuna spread

2 cans tuna fish (natural, preserved in salty water)
1 red onion (finely chopped)
100 g cream cheese
salt, ground black pepper
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése