2019. szeptember 28.

Erdélyi boros aprópecsenye - Roast pork with wine from Transsylvania

Anyu így készíti...

10-15 dkg füstölt szalonnát nagyobb csíkokra vágunk és kiolvasztjuk. 1 fej vékonyra szelt vöröshagymát teszünk bele és megfonnyasztjuk. Beleszelünk 4-5 gerezd fokhagymát és azzal is átforgatjuk, majd hozzáadunk egy csapott teáskanál majorannát, őrölt fekete borsot ízlés szerint. 2 púpos evőkanál sűrített paradicsomot átsütünk ezen az egészen. Ebbe beleforgatunk 75 dkg csíkokra vágott sertéslapockát, sózzuk és egy pillanat alatt átforgatjuk, majd felöntjük annyi fehérborral, ami pont ellepi. Fedő alatt készre pároljuk. Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk. 

Á la Mum...

Cut 100-150 g smoked bacon into small stripes and fry in a hot pan, add 1 onion cut into half-moons and fry until soft, stirring occasionally. Add 4-5 cloves of garlic slices, a teaspoon of marjoram and and season with ground black pepper as desired. Add 2 tablespoons of tomato pureé. Fold in 750 g pork butt cut into stripes, season with salt and stir thoroughly for a while then pour in white wine until the whole meal is under liquid. Boil and simmer until the pork is cooked. Serve with noodles or pasta.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése