2019. szeptember 21.

Reggeli joghurttal - Breakfast with yogurt

Egy reggeli az édesszájúaknak és egy azoknak, akik nem azok...


 Nagyon egyszerűen ... negyedelt füge, joghurt, méz...



Sült hagymás mártogatós (Havas Dóra receptje)

6 felkockázott vöröshagyma/mogyoróhagyma
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál nádcukor
3 evőkanál olívaolaj
1 rozmaringág
40 dkg görög joghurt
1/2 teáskanál szumák

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hagymát összeforgatjuk a sóval, a cukorral, az olívaolajjal. Egy hőálló tálba tesszük, rádobjuk a rozmaringot és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a hagyma aranbarna lesz. Leszűrjük, kidobjuk a rozmaringot és a hagymát összeforgatjuk a joghurttal. Szumákkal megszórva tálaljuk. Ropogós hasábokra vágott zöldségeket vagy pirítóst kínálunk hozzá.




One recipe for those who has sweet tooth and one for those who has not...

Very simple...figs cut in quarters, yogurt, honey...

Baked caramelized onions with yogurt (from Havas Dóra)

6 diced onions
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon brown sugar
3 tablespoons olive oil
rosemary
400 g Greek yogurt
1/2 teaspoon sumac

Preheat the oven 180 degrees. Place all the onions mixed with salt, brown sugar and olive oil in a tray or an ovenproof dish with a rosemary sprig on top. Bake for 20-25 minutes until the onion is golden brown. Remove the lid and rosemary, and stir the onions well. Fold in Greek yogurt and serve with sumac on top. Garnish with fresh vegetable sticks or toasted bread.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése