2019. szeptember 9.

Szőlőkrém leves - Grapes cream soup

Kezdődhet a szüret!

2 körte kb. 2 cm-es kockákra vágva
1 nagy fürt szőlő
2-3 evőkanál kristálycukor
egy csipet őrölt fahéj
egy csipet őrölt csillagánizs/gyömbér (elhagyható)
2 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
szeletelt mandula a tálaláshoz

A körtekockákat és a szőlőt keverjük össze a kristálycukorral egy fazékban és folytonosan kevergetve kezdjük el a cukrot karamellizálni. Adjuk hozzá a fűszereket és öntsük fel a fehérborral és 1 liter vízzel, főzzük kb. 10-15 percig. Adjuk hozzá a tejszínt és botmixerrel turmix simára és szűrjük is le, hogy ne maradjanak benne magok.

Let begin the grapes harvest!

2 pears cut into 2 cm cubes
1 huge bunch of grapes
2-3 tablespoons sugar
a pinch of ground cinnamon
a pinch of ground star anise/ginger (optional)
200 ml dry white wine
100 ml cream
almond flakes to serve

Mix the pear-cubes and grapes with the sugar in a pot and start to caramelize the sugar while stir the fruits continously. Add spices and white wine together with 1000 ml water and boil for about 10-15 minutes. Add the cream and blend then sieve the soup until smooth.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése