2019. szeptember 8.

Két sajtos cukkini - Double cheesy baked courgette

Ennek a finom ételnek a receptje innen van.

6 db cukkini (zsenge) 
2 evőkanál olívaolaj 
1 csokor petrezselyem 
1 csipet kakukkfű 
4 gerezd fokhagyma
3 tojás 
3 dkg liszt 
10 dkg emmentáli sajt 
2,5 dl tej 
1 dl tejszín 
só és bors
2 dkg vaj a sütőedény kikenéséhez 
20 dkg mozzarella
A cukkinit vágjuk vékony karikákra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és pirítsuk kb. 5 percig sóval, borssal, a finomra vágott petrezselyemmel és a kakukkfűvel együtt. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és további két percig pirítsuk. Ne süssük hosszasan, mert akkor túlsül a sütőben. Vegyük le a tűzről.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Vajazzunk ki egy hőálló edényt és a cukkini felét rakjuk le a tál aljára. Fedjük be mozzarella szeletekkel.
Verjük fel a tojásokat, adjunk hozzá sót, borsot, keverjük bele a lisztet, a lereszelt Emmentáli sajt felét, a tejet és a tejszínt. Ráöntjük a tojásos keveréket, aztán újra cukkini, mozzarella és a maradék. A tetejét szórjuk meg a eszelt Emmentáli másik felével, díszítsük néhány szelet cukkinivel.  Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. 
 
The recipe of this delicious dish comes from here.

6 small courgettes
2 tablespoons olive oil
a bunch of flat-leaf parsley
a pinch of thyme
4 cloves of garlic
3 eggs
30 g flour
100 g Emmental/Gruyère cheese
250 ml milk
100 ml cream
salt and ground black pepper
20 g butter to grease the casserole
200 g mozzarella

Slice the squash into thin slices. Heat the oil in a large non-stick frying pan.  Add the squash salt and pepper, finely chopped parsley and thyme.  Saute and stir just until the squash is starting to soften slightly in about 5 minutes. Add the garlic and cook for another 2 minutes.  Don’t cook too long or it will be mushy after it bakes in the oven. Remove from the heat.
Preheat the oven 170 degrees. Grease with butter a casserole and place half of the the zucchini into the bottom of the dish. Cover with mozzarella slices. 
Beat together the eggs, the flour, salt and pepper, half of the shredded Emmental cheese with milk and cream.
Spread 1/2 of the egg mixture over the top of mozzarella. Repeat with remaining squash, mozzarella and egg mixture. Sprinkle the other half of the Emmental chees on the top and decorate with courgette slices. Bake for about 30 minutes until the top is golden.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése