2019. szeptember 7.

Tabbouleh kék gyümölcsökkel - Blue fruit tabbouleh

Ez bizony édes...

1 csésze bulgur
1 1/2 csésze almalé
csipet fahéj
csipet őrölt csillagánizs
4-5 szilva apró kockákra vágva
egy fürt kékszőlő
egy marék áfonya
egy marék mazsola
egy csokor friss menta apróra vágva
1 evőkanál méz
 fél citrom leve
a tetejére pedig szeletelt mandula

Főzzük meg a bulgurt az almalében a fűszerekkel a csomagoláson lévő leírás szerint. Ha szükséges szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a gyümölcsöket, a mézet, a citromlevet és a mentát. Szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.

Sweet...

1 cup dry bulgur
1 1/2 cup apple juice
a pinch of ground cinnamon
a pinch of ground star anise
4-5 plums diced
a bunch of blue grapes
blueberries
raisins
handful of fresh mint, finely chopped
1 tablespoon honey
the juice of half a lemon
almond flakes for topping

Cook the bulgur with apple juice and spices according to the package instructions. Drain if it is necessary and let it cool. Combine with the fruits, add honey, lemon juice and fresh mint. Serve with almond flakes.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése