2019. október 5.

Orzo saláta bazsalikomos vinaigrette-tel/Orzo salad with tomatoes, feta and basil vinaigrette

Curtis Stone receptje.
 
A salátához
1 1/2 csésze orzo (rizsszem) tészta
3 csésze friss bébispenót
12 koktélparadicsom félbevágva
1/2 csésze száraz serpenyőben átpirított fenyőmag
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1/2 csésze darabosra morzsolt fetasajt
2 evőkanál karikára újhagyma

Az öntethez
2 evőkanál vörösborecet
1 fej finomra vágott sonkahagyma
1 gerezd áttört fokhagyma
1/4 csésze extra szűz olívaolaj
1/4 csésze vékonyra vágott bazsalikom levél
só, őrölt feketebors

Főzzük ki az orzo tésztát, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Egy tálkában keverjük össze a vörösborecetet az apróra vágott sonkahagymával és az áttört fokhagymával. Lassan csorgassuk hozzá az olívaolajat és forgassuk bele a bazsalikomot. Egy nagyobb edényben forgassuk össze a tésztát, a spenótot, paradicsomot, a fenyőmagot és a petrezselymet annyi öntettel, hogy mindenhol befedje. Morzsoljuk bele a feta sajtot. Sózzuk, borsozzuk és karikára vágott újhagymával megszórva tálaljuk.
 
 
Recipe from Curtis Stone.
 
Salad
1 1/2 cups orzo pasta
3 cups fresh baby spinach leaves
12 grape tomatoes, cut in half
1/2 cup toasted pine nuts
2 tablespoons thinly sliced flat-leaf parsley
1/2 cup coarsely crumbled feta cheese
2 tablespoons chopped fresh chives
 
Vinaigrette
2 tablespoons red wine vinegar
1 shallot, finely chopped
1 garlic clove, finely chopped
1/4 cup extra-virgin olive oil
1/4 cup thinly sliced fresh basil
Sea salt and freshly ground black pepper

Cook the orzo, stirring often until just tender. Drain the orzo in a sieve and set aside to cool completely. Whisk the vinegar, shallot, and garlic in a bowl. Slowly drizzle in the oil while whisking to blend well. Stir in the basil and season to taste with salt and pepper. In a large bowl, toss the orzo, spinach, tomatoes, nuts, and parsley with enough of the vinaigrette to coat. Fold in the cheese. Season the salad to taste with salt and pepper, sprinkle with the chives.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése