2019. október 5.

Vaniliafagyi mazsolás-szósszal/Vanilla ice ceam with raisin-sauce

1 liter vanilia fagyi
2 dl vörösbor
10 dkg mazsola
2 teáskanál kukorciakeményítő
egy csipet őrölt szegfűszeg
cegy csipet őrölt fahéj
20 dkg zabkeksz

A bort 5 percig forraljuk, hogy minden alkohol kigőzölögjön belőle. Közben beletesszük a mazsolát, a cukrot és a fűszereket. Hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. A fagyit ezzel a szósszal és darabosra morzsolt zabkeksszel tálaljuk.


1000 ml vanilla ice cream
200 ml red wine
100 g raisins
2 teaspoons cornstarch
1 tablespoon brown sugar
a pinch of ground cloves
a pinch of ground cinnamon
200 g wholemeal cookie

Boil gently red wine in order to evaporate alcohol. Add raisins, sugar and spices. At the end stir in cornstarch which was previously dissolved in cold water. Let the liquid thicken a bit.
Serve the ice cream with raisin sauce and crunched wholemeal cookie on top.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése